Kendimiz olmamız için diş etkenlerden, tanıdık insanların sana öncelikle kişiliğine saygı göstermesi gerek. Çevrende eğitim seviyesi düşük insanlar genelinle başkalarını yönlendirmek ve hayatlarına karişmakla meşgülerdir. Oysa insan sosyal bir varliktır. Kendi kimliği, kişiliğini tanımadan ve buna izin verilmeden sosyal olarak da hiç bir zaman kendi olamiyacak ve gurup psikolojisinde ki gibi başkalarının lafı ile hayatına devam edecektir.
Bu şekilde bilinçsizce, kendini bilmeden yolla devam etmek o kişiye pek olumlu şey katmiyacaktır. Kendi için kimlik arama, bulma, değer tanımı, yapabilme kendi özüne inmek ve kendini bilip daha üst bilgiye sahip olmak ve bu kendini bilerek yapılan inovasyönlü olmak iste tam anlamlıyla Yunus Emre nin sözü gibi...."eğer sen kendin bilmesen ya nice okumaktır" ...
Kendini bilmeyen insan inovasyönlü de olmaz. Kendini bilmeyen ya taklitçi olur, hassed eden, bende Yok onda olmasın, yada onun ki bende olsun, onda var bende de olsun gibi içinden kibir ve hassed ile kusurlu davranişlarda bulunur. Oysa kendini bilen insan hassed ve kibirlikten uzak mütavazi bir yapıya sahiptir.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment