Konusma üslübü ve küfür dili

Monday, October 21, 2019 0 comments
Konusma üslubu karakter ve Ahlak mesellesidir. Allah sevgisi, korkusu olmayan insan da, kibir, hased, yüksek ego nefsini yönledirir ve bu da insanlar arasinda küfüre yönelim olabilir.Illetisim den anlamayanlar küfür eder. Baskalarinin arkasindan giybet ve fitne ederler.
Ahlak öncelikle, aile icin de ögrenilir.
Terbiye, uslub, güzel ahlakli insanlar da olur.
Degerlerimize yönelip illetisim, sohbet, muhabbet, tartisma da, anlasamadigimiz zit konu ve olaylarda nasil bir üslüb ve konusma bicimi ile karsi tarafa meramini anlatacagiz. Bu cok önemli bir hususdur.
Az kelime hazinesi olan insan, kavgaya kolay girer. Karisiklik, kargasa, gecimsizlik, hzursuzluk illetisim becerimizin zayfligindan olusur. 
Derdini, meramini anlatmak icin, Türkce diline sahip cikmamiz lazim.
Tartisma esnasini bazi insanlar olumsuz olarak algilar. Tartismayi olumlu olmasi icin de teknikler var.
Bu teknikleri bilen insan da tartismayi olumlu sürdürüp düsüncelerini aktarirlar. Yoksa tartisa insanlarin kafasinda hep olumsuz bir kelime gibi kalir. Tartismayi kavga gibi algilarlar. Bu da olumsuz sonuclar dogurur.
Assiretiv kommunikation tarzi bir illetisim tarzidir.
Bende hakliyim ve sende haklisin. Bu olumlu illetisim tarzidir.
Ben hakliyim sen hakli degilsin söylemi illetisim de olumsuzluk yaratir. Kisiye bagli bazen de küfür dili de, bu illetisim tarzin dan cikar.
Bunun ziti ise sen haklisin ben hakli degilim. Bu da olumsuz illetisim tarzi ayrica kendini kücümseyip karsi tarafa durumu birakmak gibi olur. Bu da olumsuz bir tartisma sebep olur.

0 comments: